TV4 Sport

TV4 Sport tillhör TV4 Gruppen och är en TV kanal från Sverige, där även Expressen har stått som ägare. Inriktningen på kanalen är sport, m3PVby9AAen har tidigare även visat reality serier och dokumentärer och dessutom spelprogram.

Från början hette kanalen Sportexpressen och det var tidningen Expressen som startade den 2005. Ett år senare så köpte TV4 Gruppen så pass mycket aktier i kanalen så dem blev majoritetsägare och då döptes kanalen om till att heta TV4 Sportexpressen.

Detta innebar också att kanalen kunde visa TV4-gruppens program och 2007 nylanserades kanalen och då under namnet TV4 Sport. Dessutom ökade antalet som fick möjligheten att se kanalen då Com Hem började kunna visa kanalen. Kanalen ersatte en annan populär sportkanal nämligen Eurosport, vilket inte alltid var så populärt hos Com Hem:s kunder. Nu blev TV4 Sport dessutom huvudkanal för sport rättigheterna hos TV4 Gruppen.

2012 kom den första ”syster”-kanalen vilken var HDTV kanalen TV4 Sport Xtra, den lades dock ner 2014 då TV4 Gruppen lanserade en helt ny kanal som skulle sända sport och livsstils program, nämligen TV12.

TV4 Sport brukar marknadsföra sig som den största sportkanalen i Sverige och går framförallt hos Boxer kunder och Com Hem kunder. TV4 gruppen ansåg dock att det skulle vara viktigt att sända TV4 Sport via marksända nätet och 2008 fick dem okej på det digitala marknätet. Kanalen var gratis för alla som hade Boxer till en början men 2009 fick kanalen hamna i ett Boxer-paket. De kunder som hade Com Hem fick hem TV4 Sport i sitt grund utbud i stället för kanalen Eurosport.

Innan fotbollsallsvenskan skulle dra igång 2008 så bestämdes det att TV4 Sport tillsammans med Canal+ skulle dela på att sända fotbollsallsvenskan. Det företaget som dock sålde rättigheterna hade inte gjort rätt så det blev rättsliga tvister men problemet löstes senare genom att TV4 gruppen köpte upp Canal+ istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *