Olika sportkanaler

RTVE_TestcardFör sportälskaren finns det idag ett stort utbud av TV-kanaler där man kan följa alla de senaste tävlingarna i allehanda sporter. Viasat Sport, Eurosport, TV 4 sport och C More Sport är bara några exempel och man kan också streama sport live över nätet. Kanalerna har under senare år inriktat sig på vissa sportevenemang och grenar så att alla ska få sina sportbehov tillfredställda. Konkurrensen är hård mellan kanalerna, vilket är bra för tittaren allteftersom utbudet ökar och förbättras.

Eurosport

Klassikern Eurosport har funnits med i spelet ända sedan år 1989. Denna kanal, som tillhör Canal Digitals utbud, har svenska kommentatorer och reklam. Vid sidan av sina många sportevenemang har den en yngre systerkanal, Eurosport 2, också den på svenska, som kompletterar med fler sporter och nyheter.

Viasat Sport

Här har man valt att satsa på amerikansk fotboll, tennis som Davis Cup men också Svenska basketligan. Denna betalkanal som tillhör Viasat har även mer specialiserade systerkanaler som Viasat Motor, Viasat Golf och Viasat Fotboll.

C More Sport

Denna kanal har förvisso många olika sporter på programmet men har mer specifikt inriktat sig på svensk fotboll och hockey.

ESPN

Amerikansk kanal som tillhör Disneykoncernen. Här kan man frossa i amerikansk fotboll, basket och hockey. Kanalen tillhör Canal Digital.

TV4 Sport

Denna svenskägda kanal tillhör TV4-gruppen och distribueras framförallt av Boxer och Com Hem. Här blandar man både svensk och utländsk sport som fotboll, hockey och skidåkning och kanalen kan även streamas via dess hemsida.

Streaming

Det finna många kanaler på internet där man antingen gratis eller mot betalning kan streama sportevenemang. Livestreamfotboll.se är gratis och erbjuder många fotbollsmatcher medan C More sport har en månadsavgift men ett bredare urval.

Speciella Evenemang

Olika sportkanaler har olika avtal när det kommer till specifika sportevenemang. Det kan därför vara bra att undersöka det innan man bestämmer vilka sportkanaler man vill ha. Rättigheterna till de olympiska spelen tillhörde alltid SVT men har nu sålts till TV3 och Viasat. Fotboll EM visade år 2016 av SvT, kanal 4 och C More.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *