Eurosport Kanalerna

Europas absolut största sportinriktade kanal ägs utav amerikanska Discovery Communications och heter Eurosport. Kanalen finns i hela 59 länder och grundades 1989, dessutom sänder de i 20 olika språk. I Sverige används en ljudkanal som är svenskspråkig.

640px-Eurosport.svgEurosport finns i tre systerversioner, dels då i Eurosport HD, men också med Eurosport 2 och Eurosport 2 HD.

I början när kanalen var ny så sändes även barnprogram under morgontimmarna, detta var i slutet på 80-talet och ett par år in på 90-talet.

Kanalen finns med kommentatorer på svenska via satellit från satelliten Thor 3 och finns i Canal Digitals kanalutbud, däremot finns den inte hos dess konkurrent Viasat. Den fanns även i det analoga basutbudet hos Com Hem fram tills 2008 då dem valde att byta ut Eurosport mot TV4 Gruppens kanal TV4 Sport. Detta var dock inget populärt hos Com Hems kunder. Däremot finns kanalen på det digitala marknätet och även via internet som en betalkanal.

Tyvärr har Eurosport valt att ta mer betalt än många andra kanaler i grundutbuden. Till exempel hos SPA så valde Eurosport att ligga på 8 – 9 kronor för bostadsrätts föreningar, och dem övriga kanalerna som vanligtvis ligger i grundutbudet kostade mellan 3 – 5 kronor.

2010 lanserades Eurosport 2 med svenska kommentatorer och man köpte även in fotbollsligan från Tyskland Bundesliga. Eurosport sänder hela 5 matcher per helg och idag når kanalen ut till cirka en halv miljon hushåll i Sverige, vilket ju är en hel del. Kanalen har även Grand Slam Tennis, Eurocup i Basket, Champions League i Handboll, Spengler Cup och U20 VM i Ishockey, AFL som är Australisk Fotboll, världscupen i Snowboard och även freestyle och även en del extrem sport som Gladiator Games och Summer Dew Tour, allt detta kompletteras med Snooker och ATP och WTA touren i Tennis på Eurosport kanalerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *