ESportsTV – en nylanserad kanal för e-sport

ESportsTV är den första e-sportkanalen i Norden och lanserades 2016. Du som har Bredbandsbolaget eller Canal Digital har tillgång till kanalen, som både kan ses på TV och i mobil och surfplatta. Den visas i HD, vilket alltid ger en utomordentlig bild, men tänk på att det krävs en HD box för att ställa in den på Tv:n. Anledningen till att kanalen har kommit till, är det stora och växande intresset för olika sorters e-sporter, och vad passar bättre än över 2000 livetimmar om året av e-sport och spel?

esport.vers3-222Här kan du följa mästerskap och e-sportligor av alla de slag, som t.ex. ESL One och Dreamhack, men även Intel Extreme Masters. Dreamhack är för övrigt en stor digital festival som dessutom startade i Sverige på 90-talet, dit spelare kommer med sina datorer för att spela. Detta event är bara ett av många som visas på kanalen.

ESportsTV har skapats av ESL som är ägt av MSG. ESL är en plattform för e-sport, för de som inte redan visste det och MTG är deras moderbolag som beräknas som det största i världen. De har under en längre tid velat starta en global kanal som sträcker sig till just spelare och utövare av denna typ av sport, och nu har det alltså blivit verklighet. Eftersom ESL också arrangerar turneringar inom dessa områden, så visar kanalen en mängd olika events och digitala festivaler som är kopplade till gaming.

Man vill att e-sporten ska nå ut till alla som är intresserade på ett globalt plan, och tanken är att det ska bli ännu mer populärt och att det ska sporra folk till att börja spela. Världen beräknas redan ha ca två miljarder spelare, eller gamers som det heter på engelska, och det kommer sannolikt öka ännu mer. Varje år utvecklas e-sporten och datorspelen och detta betraktas snart som en av de mest populära och framgångsrika sporter runt om i världen och på alla kontinenter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *